MW100 Listesinde Üst Sıralarda Yer Aldık


Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki elektrik santralleriyle ülkenin enerji ihtiyacının yüzde 3’ünü üreten, 1.224 MW kurulu güce sahip Akenerji, “MW100 - Türkiye’nin En Büyük 100 Elektrik Üreticisi” araştırmasında 14. sıraya yükseldi.

Enerji Günlüğü ve uluslararası danışmanlık şirketi Kearney tarafından bu yıl ikinci kez gerçekleştirilen “MW100 - Türkiye’nin En Büyük 100 Elektrik Üreticisi” araştırması tamamlandı. 17 Mart günü online düzenlenen toplantıyla, araştırmanın sonuçları kamuoyuyla paylaşıldı. Raporda, elektrik üreticilerinin 31 Aralık 2020 itibarıyla sahip oldukları kurulu güç esas alındı.

Türkiye’de otoprodüktör grubu statüsünde kurulan ilk elektrik üretim şirketi olan Akenerji, 1.224 MW toplam kurulu güç ile genel listede 1 basamak yükselerek 14. sıranın sahibi oldu. Türkiye’nin enerji ihtiyacının yüzde 3’ünü karşılayan şirketin toplam kurulu gücünde en büyük pay doğal gazın oldu. 904 MW’lık doğal gaz kapasitesine sahip şirket, bu alanda listenin 7. sırasında kendine yer buldu.

MW 100 araştırması, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu lisansına sahip Türkiye’de faaliyet gösteren enerji tesislerini hidroelektrik, doğalgaz, rüzgâr, kömür ve jeotermal üretim kapasitelerine göre listelemesiyle önem taşıyor.