Yeni Gaye, Vizyon, Misyon ve Değerlerimizi Belirledik


Akenerji olarak enerjimizle fark yaratarak gaye, vizyon ve misyonumuzu yeniden net çizgilerle belirledik. Yeni gaye, vizyon ve misyonumuz etrafında şekillenen yeni kültür kodlarımızı ve değerlerimizi de düzenlediğimiz online lansmanla duyurduk.


Sürdürülebilir başarı için en önemli konulardan biri olan ortak gayemizi, “Tüm gücümüz ve deneyimimizle, yaşamları aydınlatmak için enerji üretiyoruz.” söylemi etrafında şekillendirdik.


Bu kapsamda gelecek hedeflerimizi ortaya koyan vizyonumuzu, “Enerji sektöründeki derin bilgi birikimimiz ve deneyimimizle, sektörün geleceğine yön veren öncü şirket olmak.” Sözleriyle açıkladık.


Yaptığımız işi en iyi tanımlayan misyonumuzu ise “Yenilikçi yaklaşımımız ve kalite odaklı duruşumuzu koruyarak tüm enerji sektörü ve paydaşlarımız için değer üretmek.” olarak belirledik.


Yaptığımız çalışmalar kapsamında sene içinde düzenlediğimiz çalıştaylarda ortaya çıkan yeni değerlerimizi ise Öncülük, Gelişim, Çok Yönlülük, Dinamizm ve Sürdürülebilirlik ilkeleri etrafında şekillendirdik. Her bir kültür kodunun öncülüğünü ise bir yöneticimiz üstlendi.


“Yeni gayemiz bizim için bir yol haritası”


Öncülük kodunun mentorluğunu üstlenen Akenerji Genel Müdürü Serhan Gençer, lansmanda yaptığı konuşmada yeni kodların Akenerji’yi geleceğe hazırlayacak bir yol haritası sunduğuna dikkat çekti. İçinden geçmekte olduğumuz yeni dünya düzeninde yalnız hızlıca adapte olabilen şirketlerin ayakta kalabileceğine dikkat çeken Gencer, “Dijitalizasyon ve inovasyonun şekillendirdiği bu yeni dönemde, adaptasyon sürecini değişim, dönüşüm gelişim, olarak kurum kültürüne yansıtabilen, yenilikçi ve yaratıcı çözümler üretebilen ve böylelike problemleri farklı yaklaşımlarla çözebilen, ekibini ve süreçleri sürekli zorlayan, hiyerarşik düzendeki gücü gerektiği zaman yönetsel güç olarak kullanan liderlik yetkinlikleri ön plana çıkıyor.” dedi.


Tüm gücümüz ve deneyimimizle, yaşamları aydınlatmak için…


30 yıldan uzun bir süredir varlığını sürdüren Akenerji’nin varoluş gayesinin “Tüm gücümüz ve deneyimimizle, yaşamları aydınlatmak için enerji üretiyoruz.” olarak belirlendiğini açıklayan Serhan Gençer, “Öncülük, Gelişim, Çok Yönlülük, Dinamizm ve Sürdürülebilirlik” olarak belirlenen kurumsal değerlerimizin içselleştirilmesi ve uygulanmasını üst yönetim olarak çok önemsediklerini belirterek, Akenerji’nin bu değerlerle geleceğe hazırlanacağının altını çizdi.


Lansman Türkiye genelinde tüm çalışma lokasyonlarımızdan gerçekleşen katılımla düzenlendi.